• Novinky

            • Čo je nové vo Future ???

              15. 4. 2024

              informačný newsletter školy, ročník: 3. číslo: 8-2023/2024, apríl 2024

              Zapíšte si...

              Milí rodičia, príjemné čítanie k "trištvrteročnému" newslettru.

              • Áno, je tomu tak - máme pred sebou záverečnú štvrtinu školského roka 2023/2024. Učitelia sa pripravujú na pedagogickú radu, žiaci by mali o niečo viac premýšlať nad záverečným hodnotením, pretože aj deň vysvedčenia sa nezadržateľne blíži...
              • Najbližší pondelok, 22. apríl je celosvetovým Dňom Zeme. Deti u nás na škole si ho pripomenú rôznymi aktivitami. Jednou z hromadných bude tiež fotografia v tričkách zelenej (príp. hnedej) farby, ktorou sa k myšlienke ochrany našej planéty prihlásime spoločne ako škola. K tejto aktivite vyzýva aj TENTO plagát. 
              • O dva dni neskôr - v stredu 24. apríla sa žiaci 3.-6. ročníka vyberú na predstavenie hrané v anglickom jazyku. Príbeh s názvom Dick Whittington and his cat o chudobnej sirote, ktorá za posledné peniaze kúpila mačku, zhliadnu v priestore ODA. Žiaci 7.-8. ročníka zasa uvidia predstavenie United Neighbours of London, počas ktorého si pripomenú, aké dôležité je si pomáhať a mať dobré vzťahy so svojimi najbližšími.
              • O deň na to sme naplánovali aktivitu, aká tu ešte nebola. Ponuka "príď do školy v pyžame a budeš uchránený od písomiek či skúšania" počas Vyučovanie v pyžame, platí pre našich druhostupniarov vo štvrtok 25. apríla.
              • Posledné dva "voľné" dni v tomto školskom roku pripadnú zhodne na stredu. Dátumy 1. mája a rovnako tak aj 8. mája sú dňami pracovného pokoja. Do školy preto deti, prosím, neposielajte. Výnimkou sú tie, ktoré budú tráviť čas v škole v prírode.
              • Škola v prírode pre prihlásené deti 2.-4. ročníka prebehne v týždni od 29. apríla do 3. mája v penzióne Bystrík v Čičmanoch. Držme spoločne všetkým účastníkom palce, aby sa spokojní a zdraví vrátili späť domov plní zážitkov. Vyučovanie v škole pre neprihlásené deti z týchto tried bude samozrejme riadne zabezpečené.
              • V pondelok 29. apríla držte palce našim ôsmakom, ktorí sa budú snažiť o prijatie na stredné školy.
              • Na chodbe II. stupňa sa rozbehla ostrosledovaná Futurum liga v kalčete. 14 dvojčlenných družstiev je rozdelených do severo-južnej a východo-západnej konferencie. Informácie ohľadom formy play-off ligy v stolnom futbale budú k dispozícii po odohratí zápasov základnej časti. V rámci tzv. "úloh pre druhý stupeň" si majú dokonca decká samé do 3.mája navrhnúť logo tejto súťaže. 

              Udialo sa...

              • Na prelome marca a apríla bola jednou z mnohých tém rozoberaných na našej škole téma vesmíru. Do celoslovenskej výtvarnej súťaže Vesmír očami detí zaslala naša škola skutočne pestrý výber prác /a to dokonca od prvého ročníka až po ôsmy/. Ocenení traja prvostupniari si v sprievode p. uč. Dovinovej už aj stihli prevziať ceny. Viac o nekonečnom univerze na našej škole sme postovali na našom facebooku TU, TU či TU.
              • Veľmi sympatickým spôsobom reprezentovali koncom marca naši prvostupniari Futurum na veľkonočnom SUPER Florbal Cupe v telocvični ZŠ s MŠ Soblahov. V konkurencii piatich tímov obsadili krásne druhé miesto. Turnaj vyšiel najmä päťgólovému Eliášovi Tvrdoňovi. V defenzíve sa vo výbornom svetle predvedli mladučký obranca Dávid Majdlen či ešte mladší brankár Peťo Scherfel. Všetci chlapci ťažia najmä z kvalitných tréningov na pôde 1. FBC, AS Trenčín či Dukla Trenčín. Keď budú chalani disciplinovaní a schopní hrať ako tím aj za svoju školu, môžu nás výsledkovo, ale i prejavom ešte neraz potešiť. Viac o ich poslednom účinkovaní si prečítajte TU.
              • Aj v mesiaci apríl sme zainteresovaní v rôznych súťažiach. 4. apríla sa regionálneho kola v súťaži Hviezdoslavov Kubín zúčastnil šiestak Hugo. V dňoch 9. a 10. apríla sa zas niekoľko zdatných počtárov zúčastnilo okresného kola Pytagoriády. Na budúci utorok (23. apríla) poputuje do hvezdárne v Partizánskom, kvôli účasti na krajskom kole vedomostnej súťaže Čo vieš o hviezdach?, náš piatak Matej. O dva dni na to (vo štvrtok 25. apríla) sa siedmaci Nelka a Alex zúčastnia okresného kola biologickej olympiády.
              • So zaujímovou prednáškou navštívila našich žiakov 4. apríla dvojica aktívnych mladých ľudí. Témou bola záchrana dažďových pralesov. Nezostalo však len pri slovách. Keďže svojou troškou môžeme pomôcť aj my, iniciatívy sa chopili naši šiestaci pod taktovkou triednej pani učiteľky Kada. Spoločne sa začali viac zaujímať a pripravovať nástenku na tému, v ktorých produktoch sa palmový olej nachádza a v ktorých nie. Taktiež vyzývajú aj ostatných, ktorým na zachovaní biodiverzity v pralese záleží, aby drobným príspevkom prispeli na fotopascu SZŠ Futurum priamo v Indonézii, teda na mieste, kde naši prednášatelia striehnu na pytliakov. Foto z podnetnej prednášky TU.
              • Náš školský klub hýri taktiež aktivitou. V noci z 22. na 23. marca usporiadali naši vychovávatelia prespávačku v škole (viac na fotkách TU). Poslednou zaujímavou akciou bolo minulotýždňové popoludnie spoločenských hier zahŕňajúce hru Človeče, nehnevaj sa, šachu či turnaj v piškvorkách (fotoalbum TU). Pozrite sa tiež, čo dokázali naše-vaše deti na krúžku Kreatívne ručičky či Veselo varíme a pečieme.
              • Veľkonočnému a jarnému tvoreniu sme sa však nevyhýbali ani na iných predmetoch, napr. na technike. Takto sa napríklad darilo piatakom piatakom a takto zas šiestakom
              • Do čítania v polovici mája!

              Copyright © *2024* *SZŠ FUTURUM*, All rights reserved.

              Our mailing address is:skola@szsfuturum.sk

            • Čo je nové vo Future ???

              15. 3. 2024

              informačný newsletter školy, ročník: 3., číslo 7-2023/2024, marec 2024

              Zapíšte si...

              Milí rodičia, ako sme avizovali, tak aj činíme. A v polovici marca prinášame sumár diania v našej škole.

              • Na prelome marca a apríla nás čakajú posledné súvislé prázdniny v tomto školskom roku. Veľkonočné prázdniny začínajú štvrtkom 28. marca a končia utorkom 2. apríla. Deti si tak vyskúšajú dve stredajšie vyučovacie dni "za sebou". 
              • Tesne pred odchodom na prázdniny vyhodnotíme vskutku zaujímavú aktivitu. Báseň, ktorú tvoria naši druhostupniari z príležitosti Dňa učiteľov (s minimálnym počtom desiatich veršov) je výzvou. No a výzvy majú naši študenti rozhodne radi!
              • Budúci týždeň v škole môže deti zakončiť pomerne netradične. Konať sa totiž bude prespávačka. Prihlásiť svoje dieťa je možné už len dnes - a to do 19:00 hod. Prihlásiť sa dá výhradne prostredníctvom Edupage. Viac informácii na plagáte TU.
              • Budúci týždeň držte palce našim tretiakom a štvrtákom (a tiež jednému druhákovi). Idú totiž reprezentovať našu školu na športové súťaže. Vo štvrtok  21. 3. to bude Veľkonočný SUPER Florbal Cup v Soblahove, v piatok 22. 3. futbalový Mc Donald´s Cup na ZŠ Novomeského na Juhu.
              • Mesiac knihy je v plnom prúde. Aj preto počas neho čaká na našich žiakov zaujímavá aktivita, kde budú starší študenti čítať mladším žiakom. Deti v druhom, treťom a vo štvrtom ročníku sa môžu tešiť na príbeh v angličtine (s názvom Don´t hog the hedge), ktorý im rozpovedia naši siedmaci.
              • V týchto dňoch sa spúšťajú v rámci nášho Extra času hneď dve nové kurzy. Touto cestou pozývame na otvorenú hodinu kurzu PROGRAMKO. Tá sa bude konať v stredu 20.3. medzi 14:00 a 15:00. (Okrem žiakov sú pozvaní aj rodičia). Otvorenú hodinu má za sebou aj Šport MIX (ktorý povedie po novom pán učiteľ Bernard Brisuda). Príspevok k dispozícii TU. Prihlasovanie a voľné miesta k dispozícii na adrese sekretariat@szsfuturum.sk.
              • Zápis do prvého ročníka pre školský rok 2024/2025 sa v priestoroch našej školy uskutoční vo štvrtok 4. apríla. Plagát visí na našej stránke. Nájdete ho tiež TU.
              • Vážení rodičia, poslednýkrát vás v rubrike Zapíšte si... prosíme o poukázanie 2% z vami zaplatenej dane z príjmov za rok 2023. Prostriedky z 2% využívame na lepšie materiálne zabezpečenie a rozvoj aktivít, ktoré sa snažíme robiť v prospech vašich detí. Stručný návod, ako postupovať pri poukázaní 2% percent nájdete na TOMTO odkaze.

              Udialo sa...

              • Naši najstarší žiaci výber vhodnej strednej školy rozhodne nenechávajú na náhodu. Na prelome mesiacov preto navštívili ako gymnázium FUTURUM, tak i trnavské TalentCentrum.
              • Úspech na poli recitačnom zaznamenala naša výprava v Galérii M. A. Bazovského. 27. februára sa podarilo na stupne víťazov v obvodnom kole súťaže Hviezdoslavov Kubín predrať hneď pätici recitátorov. Viac v TOMTO príspevku.
              • V galérii M. A. Bazovského boli takisto ocenení aj ďalší naši žiaci. Svoje odmeny pri príležitosti vernisáže výstavy Miloš Alexander Bazovský si prišli uplynulú sobotu (t.j. 9. marca) prevziať Zojka, Danko a Eliáš. (Foto TU.) Viac o samotnej myšlienke výstavy TU.
              • K marcu v škole neodmysliteľne patria knihy. Aj preto sa naši tretiaci a štvrtáci vybrali v stredu 6. marca do Verejnej knižnice Michala Rešetku. Čakala ich tam beseda so spisovateľkou Silviou Havelkovou, ktorá im nielen niečo prečítala, ale aj porozprávala o procese tvorby knihy. Foto TU
              • Ešte o deň skôr - t. j. v utorok 5. marca sa na úplne rovnaké miesto (teda do knižnice), avšak s iným zámerom presunuli piataci a šiestaci. Prednáška v podaní Lovca hradov bola v mnohom obohacujúca a inšpiratívna. Viac na našom facebooku TU.
              • Športové popoludnie v klube aj počas daždivého dňa? Pre našich vychovávateľov, ale i našich žiakov žiaden problém! 1. marca sa na akcii SPORTS DAY IN ŠKD zabavili štyri desiatky detí. Viac čítajte TU.
              • Školský klub však rozhodne nie je len o športovaní. Medzi ďalšie aktivity, ktorým sa deti môžu v poobednom čase venovať patrí tiež pečenie (tak trebárs Krtkových tortičiek (TU)) či kreatívna ručná práca, napr. s hlinou (TU). 
              • V sobotu 2. marca sa našim turistom opäť raz nelenilo! Cestu rýchlikom do Kraľovian, ale i povestnou Orávkou do Oravského Podzámku a späť zvládli na výbornú. Odmenou im bola prechádzka po krásnom Oravskom hrade a následne chutný obed. Niekoľko fotiek z akcie nájdete TU.
              • Prvú časť skúšky dospelosti majú za sebou aj naši bývalí absolventi. Na SG FUTURUM maturovali z predmetov slovenský jazyk a literatúra či matematika počas tohto týždňa hneď niekoľkí naši bývalí žiaci. Priebeh maturít organizačne na výbornú zvládli naši kolegovia z gymnázia. Pozrite tiež facebook TEJTO školy. No a čo sa týka študentov: nech na nich ďalej v živote čaká akákoľvek cesta, budeme im držať na nej palce! 
              • No a na záver jeden zaujímavý bonus pre tých, ktorí dočítali newsletter až sem: Aj o takých nástenkách sa toho dá popísať! Ak vás zaujímajú zaujímavosti z posledného hodnotenia druhostupniarskych násteniek, určite neprehliadnite TENTO príspevok. Už len pripomíname, že najbližšie budeme nástenky na tému Jar/Veľká Noc hodnotiť v piatok 5. apríla. 

              Copyright © *2024* *SZŠ FUTURUM*, All rights reserved.

              Our mailing address is:skola@szsfuturum.sk

            • Sleepover at school

              14. 3. 2024

              Vážení rodičia, ak máte záujem, aby vaše dieťa prežilo v ŠKD noc v škole, ostávajú vám ešte dva dni na prihlásenie. Svoje dieťa môžete prihlásiť cez Edupage - Prihlasovanie/Ankety do 15. 03. 2024 (piatok) do 19:00 hod.  Po ukončení prihlasovania obdržíte bližšie informácie k prespávačke.  

              Tešíme sa na spoločnú zábavu s deťmi!

            • Lego krúžok

              4. 3. 2024

              Futurum v spolupráci s Lego Kreativo otvára už 6.3 o 14h nový 10 týždňový kurz. 

              Program je určený pre deti od 6 do 12 rokov na základnej škole. Mladšie deti (od 6 do 8) rokov sa orientujú na jednoduchšie témy a modely, staršie zase na komplikovanejšie modely po robotiku. Je pre ne motivujúce, keď postavený model zapoja na motor a on ožije. Väčšina modelov je takto vymyslená. Kurz je určený pre deti, ktoré už kocky LEGO® poznajú a majú chuť objavovať nové veci.

              Info o platbe najdete v sekcii Voľnočas alebo tu na priloženom linku prípadne mailom na sekretariat@szsfuturum.sk

            • DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ

              25. 1. 2024

              POZVÁNKA PRE RODIČOV A DETI - PREDŠKOLÁKOV 

              POZVÁNKA PRE RODIČOV A DETI - PREDŠKOLÁKOV

              DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ

              28.02.2024      8:15  - 10:15

              Máte budúceho prváčika?

              Príďte spolu na ochutnávku do SZŠ FUTURUM.

               

              Budete mať príležitosť:

               

              • Vidieť priestory školy
              • Navštíviť učebne
              • Stretnúť sa so žiakmi
              • Stretnúť sa s učiteľmi
              • Stretnúť sa s vedením školy
              • Klásť otázky
              • Zúčastniť sa na vyučovaní

               

              Vašu účasť prosíme potvrdiť do 26.2.2024  na email: sekretariat@szsfuturum.sk

               

              Do predmetu správy uveďte DOD. Ďakujeme!

               

               

            • Čo je nové vo Future ???

              15. 2. 2024

              informačný newsletter školy, ročník: 3., číslo 6-2023/2024, február 2024

              Zapíšte si...

              Milí rodičia, pohodlne sa usaďte a vychutnajte si novinky z našej školskej kuchyne.

              • Jarné prázdniny sú takpovediac "za dverami". Od školy oddychujeme v týždni od 19. do 23. februára. Na deti sa potom zrelaxovaní tešíme v pondelok 26. februára. A sľubujeme, že mesiac do Veľkej noci to s nimi vydržíme. :D 
              • V utorok 27. februára sa naši ôsmaci na jeden deň stanú gymnazistami. Na súkromnom gymnáziu FUTURUM ich čaká vyučovanie zložené zo štyroch hodín, ktoré bude zahŕňať predmety dejepis, biológia, umelá inteligencia, ale aj hodinu konverzácie anglického jazyka s native spíkrom.
              • O deň na to "otvorí svoje brány svetu" aj naša škola. 28. februára pozývame všetkých záujemcov na Deň otvorených dverí. Svoj záujem o účasť nahláste, prosíme, do 26. februára na adresu sekretariat@szsfuturum.sk. Viac informácii na plagáte TU. Tešíme sa na všetkých, ktorí majú záujem vidieť, ako vyučovanie na našej škole prebieha. Pokojne, dajte vedieť, aj svojim známym, ktorí sa pre našu školu rozhodujú.
              • No a v rovnakom týždni - konkrétne vo štvrtok 29. februára, sa naši najstarší žiaci opäť presunú. Tentokrát ich cieľom bude Trnava, kde sa zúčastnia worshopu v TalentCentre, počas ktorého by mali zistiť, aké povolanie sa pre nich hodí najväčšmi. Viac sa o myšlienke TalentCentra dočítate TU
              • Vážení rodičia, opäť vás na záver tejto rubriky chceme požiadať o poukázanie 2% z vašej zaplatenej dane z príjmov. Prostriedky z 2% využívame na lepšie materiálne zabezpečenie a rozvoj aktivít, ktoré sa snažíme robiť v prospech vašich detí. Stručný návod, ako postupovať pri poukázaní 2% percent nájdete na TOMTO odkaze.

              Udialo sa...

              • Hoci sme v stredu oboma nohami (na)skočili do pôstneho obdobia, stále v nás doznievajú ohlasy utorňajších fašiangov. Tohtoročný karneval sa v žiadnom prípade nemôže opisovať ako "odbavenie" školskej diskotéky. Bol totiž plný tancovania, zábavy, ale aj ukážky tradícii - napr. v podobe pochovávania basy či ľudového odevu našich vychovávateľov. Aj TAKTO môže vyzerať deň pred Popolcovou stredou.
              • V stredu 31. 1. dostali naši prváci svoje prvé vysvedčenia. Zároveň boli v tento deň pasovaní do "cechu prváckeho". (Pozor! Máme aj krátke VIDEO.) No a aby toho nebolo málo, ich tretím ohodnotením boli obdržané diplomy a ceny za úspech v októbrovej súťaži Všedkovedko. (No a mimochodom, práve od tohto týždňa už píšu písmenká perom - viď TU.)
              • Nielen prváci získali tituly ako Všedkovedko či Všedkovedkov učeň. Úspešnými boli aj ďalší žiaci prvého stupňa. Najvýznamnejší prielom sa však podaril Lare Alassaf z 2.A, ktorá skončila vo svojej kategórii na úplne prvom mieste a jej fotografia dokonca putuje do Galérie slávy organizácie Talentída. Gratulujeme!
              • Kuchynka má u detí aj naďalej úspech. Veď ktože by si nepochutnal na dobrotách, ktoré pomáha deťom vypekať napr. pani učiteľka Sylvia Barincová na hodinách techniky (5.A, opäť 5.A6.Z) či pani vychovávateľka Anka Mušutová v rámci pravidelných aktivít v ŠKD (foto, po ktorom budete slintať TU)!
              • Maľovanie patrí na našej škole medzi výstavné zručnosti mnohých žiakov. Veď posúďte samy, čo poviete na sovičky, ktoré vznikli na výtvarnom krúžku (TU) či obrazy zaslané do súťaže k pocte známemu umelcovi Milošovi A. Bazovskému (TU, TU či TU)?
              • Iní zas holdujú športovaniu. Partia basketbalových streetbalistov zložená zo siedmakov a ôsmakov si z okresného finále v Tr. Tepliciach po výhre nad domácim mužstvom odniesla 3. miesto a získala pre školu aj malý pohár.
              • Mnohí ďalší zasa vynikajú v recitovaní. Začiatkom februára prebehli školské kolá jubilejného ročníka Hviezdoslavovho Kubína. A veru porota to ani na prvom a ani na druhom stupni jednoduché nemala. Výhercov ešte raz pripomíname v príspevkoch TUTU a TU.
              • Hrdí sme však aj na tých, ktorým to páli na hodinách či súťažiach z prírodných vied (ako príklad uvedieme biologickú olympiádu), matematiky (piataci Nelka Vašatová a Maťko Habánek absolvovali okresné kolo Pytagoriády), čitateľskej gramotnosti (úspešní žiaci z 8.Z na SG FUTURUM) či angličtiny (viď parádne projekty siedmakov alebo ich úspech v celoslovenskej súťaži s Ventures books).
              • No a na samotný záver v zmysle hesla Komu sa nelení, tomu sa zelení. Turistický oddiel prvostupniarov absolvoval v najchladnejšom mesiaci roka aj druhý sobotný "výjazd". Po Inoveckej chate potešila všetkých, ktorí obetovali ranné sobotné vstávanie aj vyhliadka Jeleň nad mestom Trenčianske Teplice.
              • Do čítania symbolicky v marci - mesiaci knihy

              Copyright © *2024* *SZŠ FUTURUM*, All rights reserved.

              Our mailing address is:skola@szsfuturum.sk

            • Čo je nové vo Future ???

              15. 1. 2024

              infromačný newsletter školy, ročník: 3., číslo: 5-2023/2024, január 2024

              Zapíšte si...

              Milí rodičia, prijmite pozvanie k čítaniu prvého newslettra v tomto kalendárnom roku.

              • Po vianočných prázdninách sme naskočili do školského "kolotoča". O päť týždňov nás však čakajú prázdniny opäť. :-) Jarné prázdniny pre Trenčiansky kraj budú prebiehať v týždni od 19. do 23. februára. (Polročné prázdniny, podobne ako minulý rok, nebudú.) 
              • Naša kolegyňa Beátka Vanek očakáva prírastok do rodiny. Z tohto dôvodu v tomto školskom roku už nebude pokračovať v práci pre našu školu. Kľúčové zmeny sa týkajú najmä triedy 2.A, kde sa novým triednym učiteľom stáva počnúc dnešným dňom Bernard Brisuda. Z tohto dôvodu nastanú isté zmeny aj v organizácii ŠKD či mierne úpravy v rozvrhoch. O všetkom podstatnom budete informovaní prostredníctvom Edupage. 
              • V stredu 17. 1. sa dvaja žiaci našej školy - Anya Kardum Valach (8.Z) a Alex Válek (7.Z) zúčastnia okresného kola olympiády v anglickom jazyku. Držme im spoločne palce, nech to zvládnu podľa svojich očakávaní.
              • V prvé februárové dni, 1. 2. a 2. 2. sa na našej škole uskutoční tradičná súťaž. Recitačný Hviezdoslavov Kubín napíše tento rok svoju jubilejnú 70. kapitolu. Na škole ju otvoríme - ako inak - školským kolom. Vo štvrtok 1.2. prebehne školské kolo I. stupňa, v piatok 2.2. stupňa druhého. Tak teda pilujte básničky a prózu aj doma s deťmi, pretože tých najlepších vyšleme priamo na "okres".
              • V priebehu mesiaca február sa uskutoční stretnutie rodičov ôsmakov s pani riaditeľkou Marcelou Katarínou Pjatkovou, ktorá stojí na čele Súkromného gymnázia FUTURUM a ktorá rada odpovie na otázky týkajúce sa fungovania školy, ale i prijímacieho konania. Presný termín bude rodičom žiakov z 8.Z oznámený, avšak už dnes naň srdečne pozývame. 
              • V mesiaci január prebieha na druhom stupni tretie kolo súťaže o naj nástenku. Témy sú, ako tradične, dve: Zima / Fašiangy. Ak máte nejaký dobrý nápad, pokojne prispejte tým, že ukážete deckám možnosti, ako sa s témou popasovať.
              • Vážení rodičia, aj tento rok vás chceme poprosiť o poukázanie 2% z vašej zaplatenej dane z príjmov, ktoré pre nás znamenajú prejavenie dôvery a snahy ešte viac podporiť rozvoj našich aktivít, ktoré sa snažíme robiť v prospech vašich detí. Tento dar vás nič nestojí, nakoľko nepoukázané 2% percentá sú odvádzané štátu. Stručný návod, ako postupovať pri poukázaní 2% percent nájdete aj na našej stránke (TU).

              Udialo sa...

              • Ešte pred vianočnými sviatkami sme, hlavne vďaka vašej štedrosti, mohli potešiť odovzdaním Mikulášskej zbierky deti v zariadení Centrum pre deti a rodiny, ktorý zriaďuje OZ Lastovčika. Foto z odovzdávania na našom facebooku - TU.
              • V utorok 19. 12. navštívili žiaci 2.Z, 3.Z a 4.Z Zariadenie opatrovateľskej služby v Trenčíne. Podobne ako tomu bolo minulý rok, išlo o milé predvianočné popoludnie, ktoré potešilo seniorov a deťom ukázalo tak trochu iný svet. Foto TU.
              • Počas posledného predvianočného týždňa (18. - 22. 12.) sa siedmaci a ôsmaci zúčastnili lyžiarskeho výchovno-výcvikového kurzu v Nízkych Tatrách. 25 detí a štyria dospelí (vrátane troch pedagógov a jednej zdravotníčky) trávili týždeň v prostredí hotela Ostredok a na svahoch lyžiarskeho strediska Jasná. Fotiek nie je mnoho (azda TU či TU), avšak spomienok "na mraky"!
              • Dobrým zvykom na našej škole býva ten, že deti v školskom klube si nájdu pod stromčekom od Ježiška nejaké spoločenské hry či stavebnice. Inak tomu nebolo ani tentokrát a tak si deti v prvý týždeň po prázdninách užili aj čas vnútri skutočne dosýta. Ich radosť sme zdokumentovali TU.
              • Trieda 7.Z sa zapojila do súťaže vyhlásenej organizáciou Venture books. So svojim bábkovým divadlom s názvom Don´t hog the hedge vyhrali vo svojej kategórii 3. miesto spomedzi všetkých zaslaných videí v angličtine v kategórii 6. - 9. ročník. Gratulujeme!
              • Našich odvážnych turistov z prvého stupňa neodradila ani zima, ani mráz. V sobotu 13. 1. vyšli až k Inoveckej chate. Viac čítajte TU.
              • O pozornosť v newslettri sa tradične uchádza aj náš projekt VOĽNOČAS. Informácie k prebiehajúcim kurzom, resp. k možnosti (do)prihlasovania rada poskytne naša kolegyňa Kamila Chorvátová na mailovej adrese sekretariat@szsfuturum.sk. Radi uvítame aj deti, ktoré nenavštevujú našu školu.
              • Do čítania opäť v polovici februára! 

              Copyright © *2024* *SZŠ FUTURUM*, All rights reserved.

              Our mailing address is:skola@szsfuturum.sk

            • Čo je nové vo Future ???

              15. 12. 2023

              informačný newsletter školy, ročník: 3., číslo: 4-2023/2024, december 2023

              Zapíšte si...

              Milí rodičia, nech sa páči - sumár z diania v našej škole v decembrovom newslettri.

              • Hoci sú prázdniny tak povediac "za rohom", pripomíname "voľný deň", ktorý pre žiakov našej školy nastane o niečo skôr. V pondelok 18. 12. nebude na našej škole zabezpečená distribúcia elektrickej energie a preto sa riaditeľka rozhodla udeliť deťom riaditeľské voľno.
              • Okrem pondelka však deti do školy určite vystrojte. Vyučovanie pred prázdninami potrvá až do piatku 22.12. (vrátane) Školský klub bude aj v tento deň fungovať do 15:30 hod.
              • Samotné vianočné prázdniny začínajú sobotou 23. 12. a potrvajú presne tri víkendy a dva týždne. Do školy sa deti v novom kalendárnom roku vrátia v pondelok 8. 1.
              • Do vašej pozornosti dávame prípravné kurzy z AJ, ktoré organizuje SG Futurum. Prihlásiť sa je možné do 12. 1. 2024 a pre žiakov našej školy sú zadarmo. Viac informácii nájdete po kliknutí SEM.
              • Držte palce našim siedmakom a ôsmakom. V posledný týždeň pred sviatkami ich totiž čaká lyžiarsky výchovno-výcvikový kurz v obľúbenej Jasnej. Zúčastniť by sa ho malo spolu 25 žiakov a traja učitelia. Tak nech sa nik nezraní a neochorie a všetci na budúcu nedeľu zasadnú k štedrovečernému stolu plní pozitívnych dojmov a zážitkov.

              Udialo sa...

              • Ďakujeme všetkým vám, ktorí ste svojou účasťou podporili dnešné Vianočné trhy. Atmosféra bola aj vďaka vám naozaj komunitná. Sme radi, že sa táto akcia stáva pomaly, ale isto našou školskou tradíciou. Pripomíname, že o využití výťažkov jednotlivých tried rozhodujú deti samostatne - môžu buď podporiť nejakú dobrú myšlienku, alebo nasporiť na parádny koncoročný výlet.
              • Náš konconovembrový týždeň zdravia bol plný chutí, vôní, ale taktiež plný zážitkov a nových informácii. Z fotoalbumov vyberáme štedrú oranžovú 1.Zčervenú ovocnú 2.Z, nátierkovú oranžovú 3.A či ukážkovo prezentujúci druhý stupeň.
              • Našich ôsmakov čaká tento školský rok neľahká úloha - vybrať si ďalšiu (strednú) školu, na ktorú sa zapíšu. My sme radi, že pred časom (22.11.) navštívili aj DOD na Súkromnom gymnáziu Futurum. A čo ich tam najviac zaujalo? VR. Pýtate sa, že čo? Toto TU predsa.
              • Víťazom druhého kola súťaže o NAJ nástenku na druhom stupni sa stali žiaci 8.Z, ktorá porotu presvedčili vlastnoručne vyrobenými predmetmi či darčekmi. Odmena za ich tvorivé úsilie a nasadenie ich rozhodne neminie. Svoju pravidelnú "rozvojovú" aktivitu má aj prvý stupeň. Od začiatku školského roka sa doposiaľ podarilo vyhlásiť a vyhodnotiť 13 kôl súťaže Výzva týždňa. To posledné práve dnes. (TU)
              • Začiatkom decembra sa uskutočnilo školské kolo olympiády v anglickom jazyku. Z víťazstva a postupu do okresného kola sa tešia Anya Kardum Valach a Alex Válek. Gratulujeme!
              • Naši chlapci-florbalisti sa vo štvrtok 14. 12. zúčastnili turnaja medzi školami v Omšení. Hoci sa im výsledkovo až tak nedarilo (v silnej konkurencii obsadili 4. miesto a hanbu nám neurobili), potvrdili naše miesto na mape medziškolských športových súťaží. Ďakujeme chalanom za vzornú reprezentáciu školy.
              • V rovnaký deň finišovala aktivita prepájajúca "základku", "gympel" a ktorá mala tiež zaujímavý sociálny rozmer. Dvojdňové tandemové Vianočné pečenie gymnazistov a našich štvrtákov v našej školskej kuchynke viedla skúsená Anka Mušutová. Viac vo fb príspevku TU.
              • Nielen preto vedzte, že mať na škole kuchynku je úžasná vec, ktorú ocenia ale že úplne všetci.
              • O pozornosť v newslettri sa uchádza aj náš projekt VOĽNOČAS. Nakoľko krúžky fungujú na trimestrálnom móde, aktuálne prebieha možnosť doprihlasovania účastníkov. Zoznam kurzov na stránke (TU) a viac informácii na adrese sekretariat@szsfuturum.sk.
              • Medzi absolútne najobľúbenejšie krúžky patrí Malý vedec. Kto by ešte váhal, či sa ponoriť do hĺbky vedeckého bádania s našou zástupkyňou Zuzkou, nech sa inšpiruje množstvom pokusov, ktoré deti jednoducho milujú. Fotoalbumy TU, TU či TU.
              • Tak teda do čítania v roku 2024! Nech vám čakanie na vytúžené Vianoce skrátia aj fotokoláže roztomilých vianočných izieb v podaní našich štvrtákov - TU a TU.

              Copyright © *2023* *SZŠ FUTURUM*, All rights reserved.

              Our mailing address is:skola@szsfuturum.sk

            • MIKULÁŠSKA ZBIERKA

              27. 11. 2023

              Milí rodičia, milí kolegovia, milé deti,  

              o chvíľu nám začína  adventné obdobie. Čas, kedy máme možnosť trochu spomaliť, zamyslieť sa  a  potešiť niekoho drobnosťou  naviac. Aj my  sme sa rozhodli  urobiť  radosť deťom, ktoré nemajú možnosť prežívať tieto chvíle spoločne v kruhu svojej rodiny.

              V termíne od 27. novembra do  6. decembra 2023 vyhlasujeme na škole MIKULÁŠSKU ZBIERKU.                                                                                                                                    

              V prípade vášho zapojenia sa do zbierky, prinesené veci, odovzdajte pani vychovávateľkám a pánom vychovávateľom v ranných, resp. v popludňajších hodinách. Ďakujeme, že myslíte na druhých a zároveň robíte život deťom v detskom domove krajším!

            • Čo je nové vo Future ???

              15. 11. 2023

              informačný newsletter školy, ročník: 3., číslo: 3-2023/2024, november 2023

              Zapíšte si...

              Milí rodičia, aj v polovici novembra prijmite pozvanie k (pre)čítaniu noviniek z našej školy.

              • V piatok 17. 11. si pripomíname Deň boja za slobodu a demokraciu. Vyučovanie z tohto dôvodu preto v tento deň neprebehne. Na deti sa tešíme oddýchnutí v pondelok 20. 11. 2023.
              • Obľúbený týždeň zdravia sme, paradoxne pre vysokú chorobnosť pedagógov, boli nútení preložiť. Aktivity zamerané na upevňovanie zdravého životného štýlu sa po novom uskutočnia v termíne 20. - 24. 11. 2023. Bližšie informácie nájdete na našej stránke - TU.
              • Do tretice pondelok 20. novembra - v tento deň sa na námestí v Trenčíne uskutoční tradičná akcia zameraná na prevenciu ochrany detí pred násilím. K Bubnovačke 2023 sa pripojíme aj my. Samozrejme nie všetci, len niektoré triedy. Predsa chceme aby aj náš hlas bolo počuť. Viac info na plagáte TU.
              • V stredu 29. 11. otvoríme pomyselné brány našej školy pre verejnosť. Na jesenný Deň otvorených dverí pozývame všetkých záujemcov o štúdium v našej škole (najmä však (rodičov) budúcich prvákov). Viac informácii aj kontakt na prihlasovanie nájdete na TOMTO odkaze.
              • Ešte o týždeň skôr - v stredu 22. 11. si naši žiaci 7. a 8. ročníka budú môcť počas DOD na Súkromnom gymnáziu FUTURUM vyskúšať, aké je to byť naozajstným gymnazistom.
              • Do konca novembra prebehnú v 6. až 8. ročníku triedne aj školské kolá Olympiády z anglického jazyka. Palce držíme všetkým, sami sme zvedaví, kto sa s úlohami popasuje najlepšie. 
              • Aj tento rok plánujeme pred Vianocami potešiť druhých. Aj preto v rôznych triedach plánujeme podporiť rozličné výzvy, ktoré si kladú za cieľ urobiť krajšie Vianoce ľuďom okolo nás. Za všetky dávame do vašej pozornosti Vianočnú poštu pre seniorov či kampaň Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok. Svoju vianočnú zbierku plánuje aj naša škola. Informácie a plagát k Mikulášskej zbierke pre deti z Centra pre deti a rodiny (Lastovička) Trenčín už čoskoro na stránke a fb.


              Udialo sa...

              • Vo štvrtok 19.10. reprezentovali štyria chlapci našu školu v okresnom škole baskebalového streetbalu 3x3. A veruže reprezentovali úspešne! štvorica Samo, Juro, Paťo (8.Z) a Konrad (7.Z) si vybojovala postup do vyššieho kola - a to hneď z prvého miesta. Srdečne gratulujeme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu. Foto vysmiatych basketbalistov TU.
              • Naši žiaci boli ocenení aj vo výtvarnej súťaži. Spomedzi viac než stovky zaslaných prác vybrali porotcovia súťaže Príroda, životné prostredie a deti aj dvoch žiakov našej školy. Jakubovi (3.Z) aj Maxwellovi (4.Z) srdečne gratulujeme. Viac v príspevku TU.
              • Tekvičkovo-tvorivé popoludnie so starkými u nás v škole (v stredu 27.10.) sa vydarilo! Od prípravy pochutín či nácviku básničiek, pesničiek a vtipov až po samotnú organizáciu. Ešte raz ďakujeme starkým za ich čas a za všetko, čo vašim-našim deťom dokážu v živote odovzdať. Celé popoludnie pokope v jednom fotoalbume na facebooku školy, resp. TU.
              • Halloween je starý keltský sviatok konajúci sa (ako už zo samotného názvu vyplýva) v predvečer Sviatku všetkých svätých. U nás na škole je deň, kedy sa učí v maskách veľmi populárny. Aj tentokrát nebola v piatok 29.10. núdza o originálne nápadité, ale aj tuctové masky. Posúďte sami napr. TU, TU, TU či TU.
              • Víťazom pilotného kola súťaže o NAJ nástenku na druhom stupni sa stali žiaci 5.Z. Práve oni totiž za TÚTO výzdobu triedy v téme Halloween/Jeseň získali najviac bodov od hlasujúcich nestranných porotcov z radov učiteľov. Odmenou za snahu bude piatakom vzácny žolík, ktorí ich jedenkrát oslobodí od skúšania. Súťaž o NAJ nástenku pokračuje druhým kolom. Víťaznú triedu, ktorá sa najlepšie "vyhrá" s témou Vianoce/Advent spoznáme v polovici decembra.
              • Žiaci 7. Z sa zapojili do jesennej súťaže s vydavateľstvom Ventures Books. Počas októbra, ale i novembra nacvičovali bábkové divadlo s názvom Don´t hog the hedge - milý príbeh o ježkovi, jeho kamarátoch a o tom, že dobrých "živočíchov" sa všade veľa zmestí.
              • Siedmakom šťastie prialo už v predchádzajúcej jesennej súťaži. V internej školskej súťaži o najkrajšiu tekvicu sa im podarilo získať 1. miesto. (Nádejní umelci pri tvorbe TU.) Dôležitejšia ako výhra však bola v tomto prípade výstava a najmä originálnosť stvárnenia rovnakého zadania každou jednou triedou. (Fotky TU či TU.)
              • Do vášho povedomia dávame aktivitu vašich-našich detí v rámci projektu VOĽNOČAS. Od začiatku mesiaca ich poctivo mapuje a pridávame aj na fb stránku školy. Expresne sa k nim preklikajte TU, TU, TU, TU, TU, TU či TU.
              • Keďže krúžky vo volnočase fungujú v 10-týždňových cykloch, po tomto období je potrebné sa na ne opätovne prihlásiť a uhradiť poplatok. Krúžky Karate a LEGO creativo napríklad naplnia svoju časovú dotáciu (10 týždňov) už v tomto mesiaci. Informácie o končiacej sa lehote trvania krúžku budú zaslané prostredníctvom Edupage približne v čase ôsmej lekcie.

              Copyright © *2023* *SZŠ FUTURUM*, All rights reserved.

              Our mailing address is:skola@szsfuturum.sk

            • Prvá súťaž - prví ocenení

              10. 11. 2023

              Gratulujeme žiakom našej školy k výsledkom 5. ročníka regionálnej výtvarnej súťaže:

              Príroda, životné prostredie a deti

              - do II. kategórii 1. - 4. roč. ZŠ sa zapojilo 15 ZŠ, 103 prác, ocenených bolo 5 žiackych výtvarných prác,

              - z našej školy boli ocenení dvaja žiaci:

              Anton Maxwell Martinez 4. Z 

                          Keď sme všetci v pohybe

              Jakub Miksa 3. Z

                          Pochúťka z námestia 

            • JESENNÉ PRÁZDNINY, UČENIE SA V MASKÁCH

              20. 10. 2023

              OZNAM

              Čoskoro nás čakajú jesenné prázdniny. Jesenné prázdniny budú tento školský rok v termíne: 30.10. - 31.10. a keďže 1.11. je štátny sviatok, v škole sa opäť stretneme vo štvrtok 2.11.2023.

               

              Posledný deň pred prázdninami, v piatok 27.10.2023 bude vyučovanie už tradične prebiehať v maskách. Vyhodnotenie masiek a ďalšie zábavné aktivity budú pokračovať aj v školskom klube detí.

               

               

            • TÝŽDEŇ ZDRAVIA

              20. 10. 2023

              Vážení rodičia a milé deti!

               

              Aj tento rok školský rok nás tradične čaká obľúbený Týždeň zdravia, a to od 20. do 24. novembra 2023.

              Žiaci sa každý deň oblečú podľa farby dňa:

              PONDELOK 20.11. / ZELENINOVÝ DEŇ

              farba dňa: zelená

              Prosíme pribaliť deťom k desiate veľa zeleniny.

               

              UTOROK 21.11. / OVOCNÝ DEŇ

              farba dňa: červená

              Prosíme pribaliť deťom k desiate ovocie.

              Počas dňa prebehne aj súťaž o najkrajšie jabĺčko.

               

              STREDA 22.11. / DEŇ MLIEKA

              farba dňa: biela

              Prosíme pribaliť deťom k desiate mliečne výrobky.

               

              ŠTVRTOK 23.11. / DEŇ ZDRAVÝCH NÁTIEROK

              farba dňa: oranžová

              Žiaci si donesú zdravú nátierku, v škole bude nachystané pečivo.

               

              PIATOK 24.11. / PREZENTÁCIA PROJEKTOVÝCH AKTIVÍT

              farba dňa: modrá

            • Čo je nové vo Future ???

              15. 10. 2023

              informačný newsletter školy, ročník: 3., číslo: 2-2023/2024, október 2023

              Zapíšte si...

              Milí rodičia, ako sme avizovali presne pred mesiacom, tak aj činíme. V kocke prinášame sumár diania za posledný mesiac na našej škole.

              • Potom, čo nás čakajú ešte dva týždne "plnej záťaže", si na prelome mesiacov od školy trochu oddýchneme. Jesenné prázdniny sa tento rok uskutočnia v dňoch pondelok a utorok, konkrétne v termíne 30. a 31. októbra. Keď k tomu pripočítame prvonovembrový sviatok, oddych potrvá spolu päť dní. Do školy sa vrátime vo štvrtok 2. novembra. Ešte predtým sa však uskutoční viacero aktivít, ktorými bude naša škola živá.
              • V pondelok 23. októbra idú naši najstarší žiaci na tradičnú súťaž vo finančnej gramotnosti na Súkromné gymnázium FUTURUM. Držme im palce, nech preukážu svoje schopnosti a nestratia sa v konkurencii starších žiakov gymnázia.
              • Október je mesiacom úcty k starším. Pri tejto príležitosti si chceme v školskom klube uctiť aj našich starých rodičov pozvaním k príjemne strávenému popoludniu u nás na škole. Popoludnie so starými rodičmi, ktorého náplňou bude tandemové vyrezávanie tekvíc, spoločné pečenie či krátka básnička sa bude konať v stredu 25. októbra medzi 14:00 a 16:00. Prosíme, aby ste nám účasť starých rodičov dali vedieť vopred kvôli nákupu potrebného materiálu, tekvíc či ďalších surovín.
              • Posledný deň pred odchodom na jesenné prázdniny bude patriť - ako už tradične - Halloweenu. Viacero žiakov sa už pilne pripravuje - najmä, čo sa týka výzdoby triedy. V piatok 27. októbra bude učenie prebiehať v maskách a v poobedných hodinách bude snáď aj nejaká tá tancovačka pre deti.
              • Vo štvrtok 9. novembra sa väčšia časť našej školy (celý druhý stupeň a podstatná časť toho prvého) presunie do priestorov Domu armády. Uskutoční sa tu totiž 18. ročník tradičného festivalu outdoorových filmov HoryZonty. Bližšie informácie poskytnú triedni učitelia tesne pred akciou.
              • Deti z prvého stupňa (dokonca premiérovo aj prváci) majú príležitosť zúčastniť sa  Všedkovedka - súťaže zameranej na všeobecné vedomosti. Súťaženie je dobrovoľné a prihlásiť naň sa dá do utorka 24. októbra. Súťaž prebehne v novembri.
              • Lyžiarsko výchovno-výcvikový kurz sa uskutoční, podobne ako tomu bolo minulý rok, ešte pred zimnými prázdninami. V termíne 18. - 22. decembra bude pre deti 7.Z a 8.Z triedy zabezpečené lyžovanie v stredisku Jasná a ubytovanie v hoteli Ostredok. Viac informácii poskytne vedúci LVVK, Bernard Brisuda, prostredníctvom Edupage.
              • Pre prvostupniarov zas pripravujeme Školu v prírode. Táto sa uskutoční v tradične v jarných mesiacoch. Ďakujeme vám, že ste vyjadrili záväzný súhlas s účasťou vášho dieťaťa. Viac informácii dostanete presne v pravý čas. :-)
              • Ďakujeme všetkým, ktorí zapísali svoje ratolesti do projektu VOĽNOČAS FUTURUM. Možno konštatovať, že nateraz sa väčšinu krúžkov so skutočne rôznorodým zameraním podarilo otvoriť. Zároveň dávame do pozornosti možnosť prihlasovania sa aj v druhej polovici októbra a tiež možnosť obmeny návštevy kurzov na trimestre - t.j. po 10 odučených hodinách. Akékoľvek otázky ohľadom krúžkov, smerujte na p. Kamilu Chorvátovú - mailová adresa sekretariat@szsfuturum.sk.
              • Ďalšou novinkou, ktorú sa nám podarilo v tomto školskom roku "spojazdniť" je PRÍPRAVKA SZŠ FUTURUM. Hoci úvodná "hodina" zbehla v stredu 11. októbra, možnosť prihlásiť predškoláka je stále otvorená. Pani učiteľky Evka Navrátilová a Deniska Adamčiová sú zárukou príjemneho a profesionálneho vedenia budúcich prvákov.
              • Do tretice - tento školský rok sme na škole odštartovali aj jednu novú pravidelnú akciu. Súťaž o naj nástenku, v rámci ktorej žiaci druhostupniarskych tried na zadanú tému vyzdobia triednu nástenku bude priebežne vyhodnocovaná a odmeňovaná. Prvou témou je Halloween/jeseň.

              Udialo sa...

              • Začneme vydarenou akciou v školskom klube detí. Vo štvrtok 21. septembra sa totiž nad očakávania vydaril športový deň. Deti si v tímoch prešli hneď piatimi stanovišťami a za snahu ich neminula ani drobná odmena. Viac už čítajte (a sledujte) TU.
              • Na prelome mesiacov sa o slovo prihlásili obe naše turistické oddiely. Starší zažili z 29. na 30. septembra prespávačku na chalupe v Polníkoch (príspevok TU), mladší zas absolvovali túru na vžežu Ibovka v sobotu o týždeň neskôr, t.j. 7.10 (príspevok TU).
              • Pred letom spievali a začiatkom jesene sa dočkali! V stredu 4. októbra si žiaci z 8.Z "vybrali" svoju odmenu za výhru v súťaži FUTURUM hľadá Superstar. Návšteva laser arény v OC Laugaricio bola viac než dostatočným zadosťučinením za vynaloženú námahu. Príspevok TU.
              • Prakticky od začiatku školského roka testujeme pohybové predpoklady našich prvákov a tretiakov. Na každej hodine telesnej výchovy však stihneme absolvovať spravidla len jednu disciplínu. Aj preto sme sa rozhodli aktivity, kde sa najmä naháňa, resp. vytrvalostne či inak behá, realizovať spoločne. 5. októbra tak z vyučovacej hodiny bola razom dvojhodinovka a z ministerského testovania malé Olympijské hry. Viac v albume TU
              • Európsky deň jazykov je projekt, ktorému sme na škole obetovali v posledných dňoch a týždňoch pomerne veľa času a úsilia. Deti všetkých tried sa zodpovedne pripravili na prezentovanie vybraného jazyka a zaujímavostí o krajinách, kde sa ním hovorí. Maloletí poslucháči sa tak mohli razom preniesť napr. do Grécka, Holandska, Portugalska, Chorvátska a dokonca aj Mexika. Albumy nájdete TU, TU, TU či TU.
              • Školský klub detí ponúka v tomto školskom roku vskutku zaujímavú novinku. Celoročné aktivity, na ktoré sa deti prihlasovali z bohatej ponuky od šiestich (!) vychovávateľov sa budú konať zakaždým v stredu. Jeden záujmový "klub" bude mať stretnutie približne jedenkrát za dva týždne. Začiatkom októbra odštartovali už všetky. Sumárny pohľad na ne prinášame napr. TU či TU.
              • Výzva týždňa pre prvý stupeň má za sebou tento školský rok už päť úspešných kôl. Pravidelne o nej informujeme na našom facebooku https://www.facebook.com/szsfuturum. Ak chcete poznať výhercov, skúste tam zablúdiť každý piatok poobede. :-)
              • Naša škola však zďaleka nežije len akciami. Aj zdanlivo bežné hodiny môžu byť razom plné nadšenia, kreativity, originálnych nápadov či radosti z vlastného pokroku. :-)
              • Do čítania v polovici novembra!

              Copyright © *2023* *SZŠ FUTURUM*, All rights reserved.

              Our mailing address is:skola@szsfuturum.sk