• Novinky

            • Čo je nové vo FUTUR(UM KLUB)E ???

              15. 2. 2023

              mimoriadny informačný newsletter školského klubu - február 2023

              Dnes výnimočne pridávame na stránku školy druhý newsletter - tzv. klubový špeciál. Prijmite pozvanie na čítanie informácii z kuchyne školského klubu pri SZŠ FUTURUM.

              • V prvom rade dovoľte krátke intro. Na škole je nás šesť, staráme sa o deti z ôsmich tried, dokopy o niečo vyše stovky. Zväčša sú s nami od 12:45 do štvrtej či dokonca piatej poobede. Za ten čas s nimi stihneme obed, voľnú hru (vonku), nejakú tú prípravu na vyučovanie či naozaj rôznorodé aktivity.
              • Hlavná klubová činnosť neprebieha zakaždým rovnako, avšak najčastejšie v čase medzi 14-tou a 15-tou hodinou. Práve preto prosíme o vyzdvihovanie detí v tomto rozmedzí len keď je to naozaj potrebné.
              • Motívy, ktoré prináša tá-ktorá časť roka sa stávajú prirodzenými témami, ktorými deti prevádzame. Vo februári boli takýmito napríklad fašiangy či pamiatka na sv. Valentína. V iných obdobiach roka je to napr. mesiac úcty k starším, advent, mesiac knihy, Veľká noc či Deň matiek. A v pláne máme niečo aj na Deň rodiny. °-) 
              • Tematická oblasť výchovy sa nedotýka len ročného obdobia či významných dní. Do plánu práce sme zaradili aj tematiky, ktoré deti zaujímajú, avšak sa v rámci roka prirodzene nevyskytujú. Veľmi obľúbenou témou sa stala napríklad novembrová finančná gramotnosť (TU, TU či TU) či januárový vesmír. (TU, TU či TU.)
              • Do chodu školského klubu patria taktiež aj akcie Hallowensky karneval, Vianočné trhy, blížiaci sa Fašiangový karneval, plánovaná talentová súťaž či popoludnie strávené s vami - rodičmi. A nezabúdajme na pravidelnú výzvu týždňa na prvostupniarskej chodbe.
              • Novinkou v rámci činnosti školského klubu bude tzv. MIXOVANIE. Pilotná verzia prebehne už najbližšiu stredu - 22. februára. V zásade pôjde o to, aby si deti sami zvolili záujmovú aktivitu, ktorej sa budú v rámci aktívnej činnosti venovať. Vás len prosíme, aby ste ich v škole nevyberali v avizovanom čase, t.j. medzi 14:00 a 15:00. Viac na plagáte pod textom. 
              • Všetky dokumenty týkajúce sa činnosti a prevádzky klubu vrátane spomínaného plánu práce, z ktorého vychádzame pri realizácii našej činnosti nájdete na stránke školy alebo tiež TU.
              • Ďakujeme vám za prejavenú dôveru, rešpektujúcu komunikáciu a korektné vzťahy s vami. Držme si palce, nech aj naďalej robíme prácu na prospech našich-vašich detí!
              • No a na záver drobný bonus - začiatkom júla pripravujeme pre deti jazykovo ladený denný tábor s pestrým programom. Viac informácii a presný dátum už čoskoro, predbežné prihlasovanie tesne po Veľkej noci.

              Copyright © *2023* *SZŠ FUTURUM*, All rights reserved.

              Our mailing address is: skola@szsfuturum.sk

            • Čo je nové vo Future ???

              15. 2. 2023

              informačný newsletter školy, číslo: 7-2022/23, február 2023

              Zapíšte si...

              Milí rodičia, na začiatok druhého polroka prinášame v jeden deň rovno dva newslettre. Prvý bude tradične obsahovať sumár toho, čo je dobré vedieť v polovici mesiaca doplnený o highlighty v rubrike Udialo sa. Druhý (večerný) bude zameraný výhradne na novinky v rámci školského klubu detí. Príjemné čítanie.

              • V piatok 17. februára sa naša škola premení na m(i)esto karnevalu. Deti môžu príjsť do školy v maskách, hlavná časť zábavy na nich čaká v školskom klube, pričom prebehne v jednotlivých oddeleniach (skupinách tried). Plagát nájdete na stránke školy alebo tiež TU
              • O poldruha týždňa si od seba so žiakmi oddýchneme. Jarné prázdniny v Trenčianskom kraji potrvajú (vrátane víkendov) deväť dní. V škole sa s deťmi rozlúčime v piatok 24. februára a opäť ich privítame sviežich v pondelok 6. marca. Príjemný oddych všetkým.
              • Do najbližšieho pondelka (20.2.) je možnosť prihlásiť vašu prvostupniarsku, ale aj druhostupniarsku ratolesť na zaujímavý krúžok programovania, ktorý bude od 8. marca prebiehať na našej škole. Viac informácii na stránke (odkaz TU).
              • Radi by sme vám dali do pozornosti projekt v rámci školského klubu detí pre školský rok 2023/24 - voľnočasové centrum, ktoré bude prístupné aj pre deti z iných škôl. V našich priestoroch by sme sa chceli zamerať nielen na jazyky, ale aj zábavné pohybové aktivity (tanec, karate, kids yoga), prípadne využiť logické myslenie detí a rozvíjať ich prostredníctvom hrania vedomostných hier či riešenia hlavolamov. Rovnako tak by sme chceli podporiť ich kreativitu stavaním lega či využiť našu PC miestnosť na učenie sa jednoduchého programovania
              • Pokiaľ máte v okolí niekoho, koho baví práca s deťmi a má na niektorú z aktivít spomínaných vyššie vzdelanie či kurz a svoje vedomosti a pozitívne nastavenie plánuje deťom odovzdať, dajte mu vedieť o možnosti zaslať svoj životopis na sekretariat@szsfuturum.sk. Radi ho pozveme na stretnutie. 
              • Aj dnes sa na vás obraciame s prosbou o pomoc so skvalitnením výchovno-vzdelávacieho procesu na škole prostredníctvom skvalitnenia vybavenia školy. Máte možnosť poukázať nám 2, resp. 3% z vami odvedenej dane z príjmov. Viac informácii na našej stránke - TU.

              Udialo sa...

              • V stredu 25. januára sa celá naša škola dostavila na divadelné predstavenie z dielne Mestského divadla Trenčín Perinbaba. V predstavení účinkuje aj náš žiak Paťo Sabo. Videoukážka z predstavenia TU.
              • Posledný januárový deň priniesol všetkých žiakom výpis z vysvedčenia. Naši najmenší si ho budú môcť do pamätníčkov a spomienok uložiť napríklad vďaka origiálnej fotke na schodoch školy. Pozrite TU.
              • V prvý deň nového polroka sa žiaci 1.A a 1.Z stali ozajstnými žiakmi našej školy. Okrem iného v rámci prváckej pasovačky dostali výnimočný dar - písacie pero. Celý deň aj príprava naň sa niesli v indiánskom šate a na záver si naši malí Apači a Šošoni dopriali aj drobné pohostenie. Fotoalbum TU.
              • Pokiaľ ste 2. februára zmeškali Deň otvorených dverí na našej škole, nevadí. Ako to počas neho vyzeralo môžete vidieť aj na TOMTO videu.
              • Naše decká sú úspešné v typologicky rozmanitých súťažiach. Olympiáda v anglickom jazyku či biologická olympiáda sú len časť z nich. Recitátorsky Hviezdoslavov Kubín dopadol pre nás úspešne aj na obvodnom kole. 1. miesto Huga Vávru z 5.Z a jeho postup na okresné kolo je pre školu výsledok, ktorý si ceníme. Foto TU.
              • Hoci za oknami a za dverami stále prevláda chladné počasie a zima, nebráni nám však v pohybe v exteriéri. Piatakov na Inoveckú chatu vytiahla triedna Lucka a vychovávateľka Alžbetka, prvostupniarsky turisti zažili dlhý výlet vlakom a zamrznuté zimné Štrbské pleso s vychovávateľkou Ankou a pani riaditeľkou Jankou. A sneh si užili aj deti v škole či školskom klube - TUTU či TU. No a na hodine techniky deti pod vedením pani učiteľky Sylvie nezabudli ani na prírodu okolo nás (TU).

              Copyright © *2023* *SZŠ FUTURUM*, All rights reserved.

              Our mailing address is:skola@szsfuturum.sk

            • Karnevalový deň na škole

              7. 2. 2023

              Milí rodičia, do vašej pozornosti dávame karnevalový deň, ktorý bude akýmsi vyvrcholením fašiangového obdobia u nás na škole. S deťmi sa rozprávame o fašiangoch v tradičnom šate a preto sa budeme tešiť z čo najväčšieho počtu masiek na ľudovú nôtu. Tešíme sa na spoločnú zábavu aj vašu domácu kreativitu. °-)

            • Víťazi školského kola súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín

              1. 2. 2023

              GRATULUJEME víťazom školského kola súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín v I. (2. - 4. ročník), II. (5. - 6. ročník) a III. kategórii (7. - 8. ročník):

               

              I. kategória

              POÉZIA

              1. miesto: Soňa Orlovská, 1.Z

              2. miesto: Ondrej Vranka, 2.Z, Agáta Dobiašová, 3.Z; Filip Zelina, 4.Z

              3. miesto: Radovan Bartaloš, 2.A; Zora Štrbavá, 3.Z; Helena Morávková, 4.Z

               

              PRÓZA

              1. miesto: Aneta Adamcová, 4.Z

              2. miesto: Makar Gašparík, 2.Z; Nela Petríková, 4.Z

              3. miesto: Amelie Gajdošová, 4.Z

               

              II. kategória

              POÉZIA

              1. miesto: Hugo Vávra, 5.Z

              2. miesto: Matúš Beňovič, 5.Z; Marek Lipták, 5.Z

              3. miesto:  Ema Martinková, 6.Z

               

              III. kategória

              POÉZIA

              1. miesto: Jasmína Navrátilová, 7.Z

              2. miesto: Alexander Kozový, 8.Z; Mandy Vittoria Monica Juráková, 8.Z

              3. miesto: Anya Kardum Valach, 7.Z;  Patrik Sabo, 7.Z

               

              PRÓZA

              1. miesto: Eva Rašičová, 7.Z

              2. miesto: Alex Peter Nižňanský, 7.Z