• Novinky

            • Čo je nové vo Future ???

              15. 7. 2023

              ​​​informačný newsletter školy, číslo: 12-2022/23, júl 2023​​​​​​​

              Zapíšte si...

              Milí rodičia, ďakujeme veľmi pekne za priazeň a dôveru počas celého školského roka a tiež začiatku prázdnin. Všetkým Vám prajeme krásne leto plné radosti s vašimi-našimi deťmi.

              • Školský rok 2023/24 začína v pondelok 4. septembra 2023. Akékoľvek potrebné informácie ohľadom orgabizácie prvého dňa (a tiež prvého týždňa) budeme zasielať koncom augusta prostredníctvom Edupage.
              • Do našej školy nastúpi v septembri spolu 17 nových prváčikov. Ich triednou učiteľkou bude skúsená a fundovaná pedagogička Janka Dovinová, vychovávateľom I. oddelenia mladý kolega plný nápadov - Šaňo Šedivý.
              • Koniec školského roka býva, žiaľ, aj v znamení strát pre pedagogický zbor. Naše rady opustí počas leta vychovávateľka Alžbetka Benková a taktiež špeciálna pedagogička Aďka Mušutová. Obom na ich nových pôsobiskách v rámci Trenčína držíme palce.
              • Od septembra spúšťame na našej škole rozšírenú ponuku voľnočasových aktivít pre vaše deti. Veríme, že náš projekt voľnočasového centra bude atraktívny aj pre externé deti. Viac informácii poskytneme koncom leta.

              Udialo sa...

              • Záver júna je časom školských výletov. Tieto prinášajú spomienky, ktoré pretrvajú rokmi. Na zaujímavé miesta sa vydalo viacero tried našej školy. Za všetky spomenieme 3.Z a Archeologické múzeum v Bratislave (FOTO) či triedu 5.Z a Veľký Fatranský Kriváň nad obcou Terchová (FOTO). No a keď autobus smer Košariská nechodil, žiaci zo 4.Z nefňukali a operatívne zakotvili v kúpeľných Piešťanoch (FOTO).
              • Naša škola sa v posledný mesiac školského roka zapojila do celoštátnej kampane "Do práce na bicykli". Z prihlásených siedmych pedagógov prišlo aspoň jedenkrát do práce a späť päť ľudí. Spolu počas júna na cestách do práce a z práce nabicyklovali 777 kilometrov. Najaktívnejší bol vychovávateľ Šaňo, ktorý dochádzal z Dolnej Súče. 
              • Posledný týždeň školského roka bol nielen pohodový a slnečný, ale aj pestrý a radostný. Pre vás, rodičov, sme si spoločne s vašimi ratolesťami v utorok 27. júna pripravili program s podtitulom Moja cesta školským rokom. Veríme, že okrem vystúpení ste ocenili aj sprievodný program v podobe stanovíšť pre deti a rodičov. Za výrobu cukrovej vaty chceme ešte raz poďakovať mame našich Maxima a Mateja - pani Katke Pozorovej. Niečo z atmosféry príjemného popoludnia si môžete pripomenúť aj na fotografiách TU.
              • Deň po tejto udalosti, v stredu 28. júna do našej školy pre zmenu zavítali tri desiatky stredoškolákov - prvákov a druhákov zo Súkromého gymnázia FUTURUM. Títo vytvorili súťažné tímy s našimi najmenšími žiakmi - prvákmi a druhákmi. Spolu dvanásť tímov si vyskúšalo šesť stanovíšť kde napr. varili puding, plnili športovú výzvu, riešili šifry či pátrali po informáciách o škole. Nejaké zábery aj TU.
              • 30. jún sa tradične nesie v znamení odovzdávania vysvedčení za celoročnú prácu. Inak tomu nebolo ani tentokrát. Oveľa výnimočnejšie chvíle však prežívali naši ôsmaci, ktorí zažili rozlúčku so SZŠ FUTURUM. V rámci dojímavého programu, ktorým sprevádzali triedna Zuzka Verešová či jednotliví žiaci triedy, sa im taktiež prihovorilo viacero učiteľov. Svoje od srdce im zapriala aj čestná hostka, majiteľka školy - pani Patrícia Gazdová.
              • V termíne 3., 4., 6. a 7. júla sa uskutočnil na našej škole (už tradičný) letný školský klub. Štyri dni pripravené našimi vychovávateľmi a naplnené časom mimo budovu školy si užili takmer tri desiatky detí. Návšteva rzohľadne nad Soblahovom, pátracia hra po centre Trenčína, plavba na Váhu či vychádzka do Čerešňového sadu - toto všetko a oveľa viac dopadlo na výbornú. Viac už na fotkách TU, TU, TU či TU
              • V týždni medzi 10. a 14. júlom sa premiérovo konal aj Futurum denný letný tábor. Jeho názov znel "Cesta po svetových miestach" a prihlásené deti zavial do skutočne zaujímavých destinácií ako Trnava, Čachtice či Trenčianske Teplice. Ako sa deťom pri cestovaní svetom darilo, môžete odpozorovať z nášho školského facebooku - Francúzsko, Nemecko, Slovensko či Anglicko.
              • Na záver ešte raz prajme pekné letné chvíle. Do čítania po prázdninách!

               

              Copyright © *2023* *SZŠ FUTURUM*, All rights reserved.

              Our mailing address is: skola@szsfuturum.sk